James Vincent McMorrow - We Move

Believe Records

James Vincent McMorrow is misschien niet de bekendste naam in muziekland maar met 'We Move' heeft hij toch maar weer een bijzonder plaatje gemaakt. De cd volgt 'Post Tropical' op uit 2014.

We Move

Met de sterke single Rising Water klopt hij alweer aan onze deur. De clip werd al bijna 300.000 keer bekeken en geeft een goed beeld van de sterke vocale prestatie waartoe McMorrow toe in staat is.

‘We move’ werd geschreven en opgenomen tussen Toronto, Dublin en Londen. Het is ’s mans meest ambitieuze plaat tot nu toe en tegelijk ook erg kwetsbaar. Zo gaan de songs evenzeer over angst en sociale onrust. McMorrow staat stil bij de kracht van mentale kwetsbaarheid en hoe we daaruit kunnen groeien om vooruit te komen in het leven.

De eerste stappen naar 'We Move' werden gezet in 2014, toen James zijn eerste ideeën op papier zette. Bedoeling was om het tegenovergestelde te doen van alles wat hij tot nu toe had gedaan. De Ier sprak mensen aan die de unieke wereld die hij hoorde in zijn hoofd konden omzetten in muziek. Hij stak zijn hand uit naar een paar belangrijke co-producers die hij had ontmoet tijdens het reizen: Nineteen85 (Drake), Two Inch Punch (Years & Years) en Frank Dukes (Kanye West). De mix van de plaat vond plaats bij een van McMorrow's helden, Jimmy Douglass, bekend van zijn werk met Timbaland. Die gaf de plaat een warme, vintage saus met een soort vooruitstrevende uitstraling.

Het resultaat is een album over beweging - geografisch, mentaal, emotioneel - dat gericht is op het vinden van ieders plaats in de toekomst. Rising Water blijft de parel die alles in gang zet en wat ons betreft een dikke hit mag worden.

De plaat biedt een opmerkelijke collectie songs en suggereert doorheen de liedjes dat het mogelijk is om te houden wat je wilt bewaren en te verliezen wat je wilt, doorheen de lange reis van het leven.

8 september 2016
Steven Verhamme