Crammerock op zoek naar uitbereiding?

In Stekene wordt momenteel het puin geruimd na een weekend Crammerock. De organistie blikt terug op een vlekkeloze achtentwintigste editie. Het festival was opnieuw lang op voorhand uitverkocht. Er wordt bekeken of de capaciteit in de toekomst kan uitgebreid worden.

Wat in 1991 begon als een feestje om het tienjarige bestaan van jeugdhuis De Cramme, is anno 2018 uitgegroeid tot een vaste waarde in ons Belgishe festivallandschap. Met onder andere Anouk, Air Traffic, Seasick Steve, Miles Kane en De La Soul stonden dit jaar weer grote buitenlandse namen op de affiche. Maar ook de jonenge Belgen deden het goed. Zo noteerden we topconcerten van The Van Jets, Emma Bale, Sons, Coely en Portland.

Crammerock anno 2018 betekent 17.500 bezoekers per dag en 7.000 kampeerders op Crammerock Village.

Organisator Geert Robbrecht beseft dat het Crammerock op het huidige festivalterrein niet verder kan groeien. Dat groeipotentieel is er wel, want nadat bekend was geworden dat alle 35.000 tickets dit jaar de deur uit waren, groeide er snel een lange wachtlijst van festivalfans die toch nog heel graag een kaartje wilden, als er nog zouden vrijkomen.
Robbrecht ziet uitbreidingsmogelijkheden bij de buren van het evenemententerrein: voetbalclub Avanti Stekene. Omdat men daar op dit moment nadenkt om de terreinen anders in te richten, is daar misschien een mogelijkheid om een win-winsituatie te creëren voor beide partijen.

Crammerock 2019 vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september.

Foto's van de afgelopen editie vind je terug op onze Flickrpagina.

 

2 september 2018
Kevin Vergauwen