WLAZLO - Footprints

WLAZLO - Footprints

De Brusselse indie-rockband WLAZLO bracht zijn eerste single Footprints uit. Vrolijk word je er niet van, maar hij is wel mooi.

Een tijd geleden dook WLAZLO binnen in de Northern Garden Studios van Filip Tanghe (Balthazar, Tamino, ...), met producer Jonas Bruyneel (Uncle Wellington, Modern Art, Wolfe, ...). Daar namen ze hun single Footprints op, een nummer waarop de band zijn kijk geeft op de manier waarop we omgaan met de planeet en haar fauna en flora.

Rooskleurig is die visie niet en de link met het coronavirus is niet ver te zoeken. Toch deelt WLAZLO met Footprints een hoopvolle boodschap in een poëtische, subtiele taal die ondersteund wordt door dromerige toetsen en een lichte psychedelische surfpop vibe.

“It’s gonna be alright,” bezweert Mattijs Deraedt ons en we geloven hem graag. Ook de toekomst van zijn band ziet er mooi uit. De band werkt momenteel aan een eerste ep die in het najaar uitkomt. Daarop zal de band wel een ander geluid laten horen. Een teaser vind je onder de lyric video van Footprints.

23 april 2020
Marc Alenus