Ramkot - 'What Exactly Are You Looking For?'

Ramkot - 'What Exactly Are You Looking For?'

Na een eerste ep eerder dit jaar met daarop de single Red, waarmee Ramkot zich wist te kronen tot winnaar van 'De Nieuwe Lichting' 2021 van Studio Brussel is het Gentse trio klaar om verder te rammen.

Met ‘What Exactly Are You Looking For’ dropte Ramkot een nieuwe ep met daarop vijf nummers die lekker vol klinken. De band rond de broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers bewees het afgelopen jaar klaar te zijn voor het grotere werk met tal van gesmaakte live shows, maar ook op plaat trekken ze hun streng.  

Singles Am I Alright Now en Fever haalden al verschillende radioprogramma’s en lieten horen dat de band dansbaarder klinkt dan ooit zonder de stevige fundering te verloochenen. De dreigende baslijnen doen meer dan ooit naar adem snakken en de bonkende drums doen zonder problemen je ramen trillen. De nummers op deze ep smeken erom om live gespeeld te worden en dat komt ook in orde (check de live data hieronder).

Ramkot lijkt dan ook op de grote boze wolf die klaar staat om de huisjes van de drie biggetjes omver te blazen met een geluid dat knipoogt naar Millionaire, QOTSA, Shht, STAKE en King Hiss. En zelfs het bakstenen huisje zal eraan moeten geloven, want het geluid van Ramkot is onontkoombaar. Eye To Eye, dat in het refrein een reus op lemen voeten lijkt die dreigend “I Don’t need another love song” brult over een zompige riff, is pure oerkracht.

En zoals het in goede rock-‘n-roll betaamt, ontbreekt ook humor niet. In het naar De Staat ruikende Stevie horen we de hilarische zin: “I don’t believe in superstition / It’s Stevie Wonder with blind vision / He’s got the keys but not allowed to drive it” en verwijst het drietal fijntjes naar Helter Skelter van The Beatles. “I give it all / I won’t give in”, klinkt het ook nog eens en dat geloven we maar al te graag. Ramkot is here to stay!

Go See sluit het plaat je af en wij maken daar “Go see them” van. Dat kan op volgende data:

21/11, De Kelk Brugge
26/11, De Pit Buggenhout
27/11, De Singer, Rijkevorsel
1/12, Vooruit, Gent (SOLD OUT)
2/12, Vooruit Gent (SOLD OUT)
7/12, Café Café, Hasselt
8/12, Het Depot, Leuven
9/3/22, De Casino, Sint-Niklaas

8 november 2021
Marc Alenus