Lian Ray - Matteo

Buurgluurder

Lian Ray is niet zomaar een buur. Hij omsingelt ons!

We verklaren ons nader: Lian Ray is een Franse singer-songwriter die zichzelf kortgeleden verbande naar Amsterdam, na bijna een decennium te hebben geworsteld met zijn innerlijke demonen in Berlijn. Frankrijk, Nederland en Duitsland dus: nu nog Luxemburg en hij heeft al onze buurlanden aangedaan.

Ray schrijft openhartige nachtelijke popsongs met de nadruk op donkere romantiek. Zijn eerste single Mateo is een nummer over verlangen, geschreven over een destructieve driehoeksverhouding. Ray vertelt het verhaal over het vallen voor zijn muze Rose, terwijl hij tegelijkertijd lijdt aan de gedachte dat ze terug gaat naar haar vriend Mateo.

“Do you love him more than I love you?/ Well, of course you do”, zingt Ray met een androgyne stem. Het doet duidelijk pijn, maar de liefde voor Rose is duidelijk nog lang niet over. Langgerekte strijkers proberen de wonde te zalven en dat lukt zachtjes aan, want Ray kan zich de stem van Rose al niet meer voor de geest halen. Maar hij noemt haar toch nog altijd een “cruel little bitch”. Harde woorden voor zo’n melancholische pop noir diamant.

Lian Ray tekende bij Snowstar Records en dit is zijn eerste single.

29 juni 2019
Marc Alenus