Inlandse Maatjes 8

Inlandse Maatjes

Overgrootvader, die nochtans zijn twee benen verloor, liet zich nooit kisten en zong vanop zijn bed steevast vuile liedjes. “Mensen mensen, koopt toch gene vis, want ze heeft er in gepist”, was één van zijn favorieten. Maar wij slaan zijn goede raad in de wind als het gaat over inlandse maatjes, want daar zit altijd wel iets lekkers bij. Ook dit keer is het weer duimen en vingers aflikken met songs van IFIDIVIDE, Jane Doe and the Black Bourgeoises, Kings Of Edelgran, Sue Me Charli en Shy Dog.IFIDIVIDE

foto van IFIDIVIDE.IFIDIVIDE mag deze aflevering openen. Het poststonercollectief lanceerde eerder deze maand de eerste single uit zijn aankomende album.  Die kreeg de titel Raketpiloot mee, maar is wel in het Engels gezongen. De track bestaat uit verschillende trappen. De eerste brengt de song in een rustige baan net buiten de dampkring, maar af en toe ontsteekt de band onverwachts een volgende stuwraket en dat zorgt telkens voor een abrupte versnelling. Op 7 december kan je dit trio in levenden lijve aanschouwen in café Cabron in Antwerpen. Hoe de single live klinkt, kon je al ervaren op het feestje van onze collega’s van Luminous Dash. Vergeet je ruimtepak niet.

Jane Doe and the Black Bourgeoisesfoto van JANE DOE and the BLACK BOURGEOISES.

Over de taalgrens kwamen we dit keer Jane Doe and the Black Bourgeoises tegen. Een knotsgek achttal dat met Chubby Love recht in de roos schiet voor wie houdt van powerpop met stevige riffs en een stomende groove. Het duurt even voor deze bende uit La Louvière en Brussel het gaspedaal indrukt in de clip, maar blijf kijken en luisteren. De rest van het weekend schrik je geheid iedereen op als je plots weer uitbarst in: “I wanna have fun and I wanna get laid”

Kings Of Edelgran

foto van Kings of Edelgran.Het duo Kings Of Edelgran bracht eerder deze maand hun album uit en staat daarmee op 26 oktober in de Botanique. Fans van Bon Iver en Mogwai zullen hen wellicht al aan de borst hebben gedrukt. En als dat nog niet het geval was, zal dat zeker gebeuren na het bekijken van de nieuwste clip die ze maakten voor Henry’s Cove. Werd de vorige nog geregisseerd door Yasmina H’mamou, dan deden ze het dit keer zelf, al zorgden Cerise Laby (Roar Atelier) & Julie Marchand (Move Julie) voor de beelden.

 

Sue Me Charlie foto van Sue Me Charlie.

Verser dan dit Second Base van Sue Me Charlie, krijg je ze deze week niet. Toen wij de clip bekeken, stond er onder: “1 weergave”. Breng daar massaal verandering in, want deze Antwerpse band maakte een zeer fragiele, maar wondermooie song die bovendien een clip meekreeg waarvoor Maxim Broos zijn voetzolen lieten geselen door takken en grassen en hij zich innig verstrengelt met moeder aarde.

 

http://luminousdash.com/wp-content/uploads/2017/07/unnamed-3.pngShy Dog

En omdat het altijd mooi is om te eindigen in schoonheid, delen we u ook nog graag de eerste single van Shy Dog, het soloproject van Antwerpenaar Noah Melis, die in een ander muzikaal leven drummer is bij Bed Rugs. Zijn titelloze debuutplaat komt er aan vanaf 3 november, maar je kan nu al genieten van de zalige single Dream House die van beelden werd voorzien door Marine Dricot die eerder al werkte met Robbing Millions, School is Cool en The Van Jets en hier een hommage brengt aan Buffy The Vampire Slayer.

 Liever live? Dat kan op volgende data: 03.11 – ALBUM RELEASE: Het Bos, Antwerpen (support: Joasihno – nevenproject van Cico Beck van The Notwist), 16.11 – De Snuffel, Brugge, 30.11 – Trefpunt, Gent

15 oktober 2017
Marc Alenus