Werkt Jónsi samen met frontman OneRepublic?

Jammer genoeg is het niet 1 april, maar misschien is het gewoon een Halloweenbericht om ons de stuipen op het lijf te jagen. Feit is dat Ryan Tedder, frontman van OneRepublic in een interview met Consequence of Sound beweert dat hij onlangs in IJsland was en daar Jónsi ontmoette. Die zou aan Tedder gezegd hebben dat hij wil leren om een popsong te maken. Nog volgens het interview zou Tedder een aantal songs van Jónsi via e-mail gekregen hebben die hij mag omtoveren tot popsongs.

Tedder is naast frontman van OneRepublic ook songschrijver geweest voor Beyoncé en Taylor Swift, dus hij weet wel hoe je een millioenenhit maakt. Hij werktook mee aan ‘Songs of Innocence’ van U2 en mag ook Romy Madley Croft van the xx tot zijn vriendenkring rekenen. Zij is te horen op ‘Oh My My’, het laatste album van OneRepublic in de song Fingertips.

Niet dat we Jón Þór Birgisson aka Jónsi geen megasucces wensen, maar we hopen toch dat er geen tweede Where No One Goes uit de bus komt, de song die hij twee jaar geleden samen schreef met John Powell voor de film 'How To Train Your Dragon 2'. 

17 oktober 2016
Marc Alenus