Tweede album van Clock Opera voor februari 2017

In 2012 waren er weinig debuutplaten die zo tof waren als ‘Ways To Forget’ van het Londense viertal Clock Opera. Sindsdien bracht de band wel een paar songs uit als Changeling (2015) en In Memory (2016), maar verder was het stil. De reden: de band zat thuis en in de Squarehead Studio’s in Kent samen met Kristopher Harris (Bear’s Den, Matthew & The Atlas) te werken aan ‘Venn’, het album dat in februari 2017 zal uitkomen.

Uit die plaat Is er nu de single Whippoorwill. Over die single zegt de band: "Het gaat over de onmogelijkheid om te ontsnappen aan een verlies, gevangen in een terugkerende nachtmerrie, een vervloekt onomatopee. Waarschijnlijk de eenvoudigste songs die we ooit schreven. Hij gulpte er in een keer uit: een naakte en blootgestelde halftijdse metgezel voor Changeling.  

Zanger/ gitarist Guy Connelly voegt daar aan toe dat het album grotendeels gaat over verlies, afwezigheid, gaten, vervloeking en het in vraag stellen van de eigen identiteit. Meer specifiek werden de meeste songs geïnspireerd door een miskraam.

22 oktober 2016
Marc Alenus