Tweede album In The Valley Below op komst

Het is al twee jaar geleden dat 'The Belt', de debuutplaat van het duo In The Valley Below uitkwam. In de VS was het album zelfs al een jaar eerder uit. Hoog tijd dus voor een opvolger en die komt er ook aan. In een interview met US Of America geven Angela Gail en Jeffrey Jacob tekst en uitleg bij de komende plaat.

Voor de opnames van hun tweede album trok het koppel (ook in het echte leven) terug naar de geboortestreek van Gail in Michigan, op de vlucht voor de drukte van L.A. In de kelder van hun huis in Grand Rapids bouwden ze een studio en daar slopen ook wat elementen uit de landelijke omgeving in hun muziek. Sowieso gaan de teksten van de songs nu over andere dingen omdat de levens van Gail en Jacob ondertussen helemaal veranderd zijn.

Het nieuwe album wordt volgens het interview luchtiger van toon dan het debuut en tot hun eigen verbazing merkten Gail en Jacob bij beluistering van het eigen materiaal dat er een vorm van soul en zelfs gospel in de nummers zat terwijl ze helemaal niet kerkelijk zijn.

De meeste songs werden geschreven in de winter tussen 2015 en 2016, na de tournee voor 'The Belt'. Schrijven in hotelkamers of de tourbus bleek hen niet zo goed af te gaan al staan er wel een paar nummers op die daar ontstonden.

Het duo heeft een paar nummers zelf gemixt en ze zijn heel tevreden over het resultaat, maar toch zouden ze voor de andere songs zeker een andere producer willen, liefst eentje die ook al aan 'The Belt' meewerkte. Het duo wil namelijk dat de sound niet teveel verschilt van hun vorige werk en de nummers op zich zijn al heel divers ook al is het stemmenspel tussen de twee ook nu weer heel herkenbaar.

Een eerste single zou In The Valley Below willen uitbrengen rond de jaarwisseling, misschien zelfs al meer. De rest zal dan wel volgen. Artwork is er nog niet, al deelde de band onlangs wel dit.

 

13 september 2016
Marc Alenus