Nog dit jaar nieuwe plaat van Cloud Nothings

Ze blijven op schema, die jongens van Cloud Nothings. De punkrockers uit Cleveland maken zowat elk jaar een album. Alleen 2013 sloegen ze over en vorig jaar vroegen ze hand en spandiensten aan die van Wavves voor ‘No Life For Me’.

2016 brengt dus de echte opvolger van ‘Here And Nowhere Else’, een plaat die bij ons herinneringen opriep aan Joy Division, maar dan wel Joy Division op speed.

Dat hun vijfde album (de plaat met Wavves niet meegerekend) klaar is, vertelde frontman Dylan Baldi aan Columbus Alive. In dat interview vertelt hij ook dat de nieuwe plaat meer stemgericht is: “It’s set to be a more “vocal-heavy” record, for one.”

“Op ‘Turning On’ mompelde ik maar wat in een microfoon. Dan kwam ons tweede (titelloze) album er aan en daarop zong ik met een geforceerde, hoge, nasale stem. Op ‘Attack On Memory’ probeerde ik al wat echt te zingen, maar was ik er van overtuigd dat ik niet echt goed was en zo leerde ik elk album bij”, zo vertelt Baldi over zijn evolutie als zanger van de band.

“De plaat is ook minder introspectief”, zo verklapt hij. “Er zijn de laatste jaren wat politieke en sociale dingen gebeurd die mijn leven beïnvloed hebben… ik wil meer een bewuste wereldburger zijn en dus hebben we het er over op de plaat al is het wel nog steeds doorheen een persoonlijke bril. De plaat gaat dus over grotere zaken en niet meer over mezelf en mijn onvrede.”

17 september 2016
Marc Alenus