Nieuwe biopic over Nico

Weinig zangeressen die zo tot de verbeelding blijven spreken als Christa Päffgen, je beter bekend als Nico. Deze vrouw leefde dan ook een fascinerend leven en bouwde een ongewone carrière op. Rond haar afkomst bleef altijd een zweem van mysterie hangen. Ze speelde mee in ‘La Dolce Vita’, de legendarische film van Fellini, werd protegé van Andy Warhol en speelde een belangrijke rol op de eerste plaat van The Velvet Underground, had een relatie met Jackson Browne en vele andere bekende rocksterren en werkte ook samen met o.a. Brian Eno, John Cale en Kevin Ayers.

Ook het feit dat ze jaren vocht tegen een ziekmakende heroïneverslaving en haar veel te vroege dood, droegen bij aan de mythevorming rond deze vrouw.   

Velen zagen in haar leven een mogelijk script voor een film. Ze werd al eens vertolkt door Christina Fulton in 'The Doors', door Meredith Ostrom in 'Factory Girl'  en nu zou de Italiaanse regisseuse Susanna Nicchiarelli beginnen met de opnames van een biopic die ‘Nico, 1988’ zal heten. De film zal focussen op haar latere jaren en het verhaal vertellen over hoe ze uiteindelijk wel haar verslaving overwon, maar toch stierf (aan een hersenbloeding) op Ibiza in 1988.  De Deense actrice Trine Dyrholm zal de hoofdrol spelen en ook Nico’s songs uit die periode zingen. De film wordt gedraaid in Italië, Duitsland en… hier bij ons in België.

24 oktober 2016
Marc Alenus