Gorillaz: wachten op fase vier

Echte apen zijn het, die van Gorillaz! Sinds een paar dagen drijven ze hun fans tot wanhoop met een constante flow van posts (van oude zaken) op hun facebookpagina. Er werd een nieuw Instagram account aangemaakt en de website is in een nieuw jasje gestoken.

“The gang is back” was een van de posts en het mag duidelijk zijn dat er iets staat te gebeuren een dezer dagen. Persoonlijk verwachten we morgen een eerste track uit het nieuw te verschijnen album (in 2017),  maar net als voor de fans is het voor ons afwachten en elke keer weer checken wat er dit keer verscheen.

Sommige van die fans gaan erg ver. Op het niet-officiële Gorillaz forum ontdekte ene Eskido in de broncode dat er op de nieuwe website een pagina voorzien is voor live shows. We mogen dus zeker ook wel nieuwe optredens verwachten.

Fans op Reddit merkten dat er een rode draad zit in de vele posts. Elke dag worden er zaken gepost over een andere fase uit het bestaan van Gorillaz. Vrijdag (morgen dus) zou de nieuwe, vierde fase aan de beurt zijn…

22 september 2016
Marc Alenus