Eerste namen voor Roadburn

Belofte maakt schuld: na goed twee weken geleden ons al warm te hebben gemaakt, is het nu écht tijd voor de eerste namen van Roadburn 2017. 

Eerste naam, de invloedrijde occulte rockpioniers van Coven, onder leiding van frontvrouw Jinx Dawson. Zij zijn van grote invloed geweest op bands als Ghost, The Devil's Blood en In Solitude, doen hun eerste show in bijna dertig jaar en tevens de eerste ooit op Europse bodem. De Engelse doommetalband Warning komt speciaal voor Roadburn weer bij elkaar (de band stopte in 2009) en spelen het meesterwerk 'Watching From A Distance' integraal.

John Baizley van Baroness is aangesteld als curator en zal zelf met Baroness ook spelen en GNOD is artist in residence. Deze laatsten zullen vier verschillende shows spelen, waarvan één met het Eindhovense Radar Men From The Moon onder de noemer Temple OV BVV, die het psychedelische karakter van de band gaan onderstrepen. 

Eveneens bevestigd: Zeal & Arodr, Schammasch, Perturbator, Pillorian (nieuwe band van ex-Agalloch John Haughm) en één van de sensaties van vorig jaar: Oranssi Pazuzu

Tickets gaan vanaf donderdag 20 oktober 2016 om 21:00 in voorverkoop en zijn eveneens vanaf 18:30 verkrijgbaar op de Roadburn Pre-Sale Party in 013, waar Ortega en Gomer Pyle zullen spelen in de Jupiler-zaal. De Pre-sale party is gratis toegankelijk. 

9 oktober 2016
Bert Gysemans