De Rolling Stones keren terug naar hun eerste liefde

Het is nog altijd groot nieuws als The Rolling Stones aankondigen dat ze een nieuw album uitbrengen. Dat is ook alweer tien jaar geleden, dus is het eigenlijk zelfs meer nieuws dan in hun gloriedagen.

Op 2 december zal de nieuwe plaat in de rekken liggen. De plaat zal ‘Blue & Lonesome’ heten en covers bevatten van Amerikaanse bluesklassiekers van o.a. Howlin’ Wolf, Willie Dixon, Jimmy Reed, Eddie Taylor en Little Walter. De plaat werd op twee dagen tijd ingeblikt in de British Grove Studio’s in Londen en live ingespeeld zonder overdubs.

Hiermee gaan The Stones terug naar hun begindagen, want ook toen waren ze al niet vies van het herinterpreteren van bluesnummers. Meer nog: de blues was de ontstaansreden van de band. In een persmededeling klinkt dat zo: "De passie voor bluesmuziek is altijd het hart en de ziel van The Rolling Stones geweest.

Mick Jagger en Keith Richards tekenden ook voor de productie al hield ook Don Was een oogje in het zeil. Darryl Jones (bas), Chuck Leavell (keyboards), Matt Clifford (keyboards) en Eric Clapton, die toevallig in dezelfde studio een album opnam, zullen ook op de plaat te horen zijn.

6 oktober 2016
Marc Alenus