Damn Noir

Deze middag waaide een gunstige wind hier een tweetal aankondigingen binnen. Eentje voor een evenement op 4 november in Breda van Onderstroom en eentje voor een avondje R’nR Belge in Lille op 20 november. Beide evenementen vertoonden één overeenkomst: de naam Damn Noir en op de facebookpagina van Onderstroom beloven zij "the next big thing van België te zijn."

De naam Damn Noir is ons onbekend, maar de beschrijving van de act kriebelt wel de fantasie: “Damn Noir haalt je uit je comfortzone en bouwt intense spanning op met meer dan alleen maar half-geile, straight forward shit. De no-nonsense songs van new girl in town EC Noir zijn vet, rauw en hard. Damn Noir ontspoort nooit vrijblijvend maar verbaast met totale waanzin. Donker, met oog voor sfeer. Damn right. Damn Noir.”

Wat googlen leidde ons naar deze (bijna lege) facebookpagina en ook de poster van het evenement in Lille is veelbelovend. Kurt Overbergh, programmator van de Ancienne Belgique, weet meer, maar hij wou enkel dit kwijt: “Heerlijk vuil en overtuigend.”

We weten het niet van u, maar wij gaan dit bandje volgen…

Bekijk hier de evenementen in Breda en Lille.

11 oktober 2016
Marc Alenus