Belgisch kampioenschap beatbox

Op zaterdag 8 oktober vindt het Belgisch kampioenschap beatbox plaats in cc Armillaire in Jette. De zevende editie van het BK wordt georganiseerd door het Vlaamse hiphoplabel Phatmark Collective en diens Waalse tegenhanger Alerte Urbaine.

Zestien landgenoten, die na de eliminaties geselecteerd worden door de jury, maken kans op de titel. De winnaar krijgt ook een ticket voor het WK, dat volgend jaar in Duistland plaatsvindt.

Naast de onderlinge beatboxbattles, mogen de aanwezigen zich dit jaar ook verwachten aan showcases van duo's (TAG teams) en muzikale acts van de organisatoren.

Tot slot maakt ook de vijfkoppige jury – zijnde de Chinese, Franse, Engelse en Zwitserse landskampioenen en tweevoudig Belgisch kampioen Big Ben – haar opwachting op het podium. Je kan hen aan het werk zien tussen de finale en de prijsuitreiking.

Door het hoge niveau van de Belgische beatbox rekent men op internationale belangstelling. Het gehele gebeuren is daarom wereldwijd live te volgen via 'Belgium Beatbox' op Facebook.

2 oktober 2016
Wouter Verheecke