You Raskal You

Eigen beheer
You Raskal You

Maandelijks kijken we even in de glazen bol van de vaderlandse muziekscene voor Poppunt. Deze keer stuiten we op de dromerige folkpop van You Raskal You. Met een 'k', omdat dat mooier is. Wie zijn wij om deze Antwerpenaren tegen te spreken.

Tot in de halve finale van Humo's Rock Rally schopten ze het. En dan werd hun droom een klein beetje aan diggelen gemept. Hoewel. Wij voorspellen dat dit gezelschap in de zeer nabije toekomst nog menig muziekhartjes zal veroveren.

Hun dromerige folksongs doen dan weer denken aan de fijngebakken harmonieën van Fleet Foxes, dan weer aan de eigenzinnigheid van Grizzly Bear. Intens en bijzonder liefdevol beroeren de broertjes Michielsen hun gitaar, terwijl het akelig kille banjo- en toetsenspel van Guy Brees ons meermaals in vervoering brengt.

Zuinig worden de decibels geconsumeerd in drie de verstilde songs op hun Vi.be-profiel. The Purest Note sleept zichzelf naar een desolaat hoogtepunt met voorzichtig het aanzwengelende orgeltje. Iets wat we eerder ook al van Jason Lytle hoorden overigens.

Tijdens het minimalistische Cinema dwalen onze gedachten dan weer even af naar de getormenteerde ziel van Mark Oliver Everett. Alsof het gezelschap in de leer is geweest bij Eels, schijnen ze de last van de hele wereld op hun schouders mee te dragen.

Momenteel werkt You Raskal You in de kerkers van het Antwerpse Fort 8 aan hun debuutalbum. Een meer 'duystere' werkplaats bestaat er allicht niet in hun geboortestreek. Hartverwarmende zielknijpers met een welomschreven missie zeggen we dan.

Bekijk en beluister het Vi.be profiel van You Rasakal You.


30 Juli 2010
Kevin Vergauwen

Meer over deze artiest


Aanraders