Rape Blossoms - Starving Vultures At 7-eleven

Eigen beheer
Rape Blossoms - Starving Vultures At 7-eleven

Ze komen uit Gent en spelen ook nog eens in bands als The Germans en Penguins Know Why, maar als Rape Blossoms maken ze deel uit van je nachtmerries. Laat dus je rust verstoren door de naar zweet en bloed ruikende songs op ‘Starving Vultures At 7-Eleven’.

Waar ze een albumtitel als deze halen, is ons niet helemaal duidelijk maar als ze dergelijke, aan Fugazi en The Horrors schatplichtige, muziek blijven maken, zal ons dat worst wezen. Trouwens dat schatplichtig moet u niet te letterlijk nemen.

Neem nu de opener. Ragged Figures wordt met als klappende zwepen klinkende gitaren ingezet. De sound heeft iets van te lange nagels op een schoolbord en de drums zorgen ervoor dat de boel op snelheid blijft. Als zanger Dav zijn teksten dan ook nog eens uitkotst, is het hek helemaal van de dam. Dat is zowat het stramien dat geldt voor de zes songs op deze debuut-ep.

Chrome Wound wordt gedragen door een steeds herhaalde, spookachtige baslijn waarover de riffs van gitarist Lennert zich kriskras bewegen. In Transsiberian Express hoor je de locomotief steunend, krakend en piepend op gang gestookt worden om dan met een explosie van kracht doorheen de besneeuwde steppes te razen.

En dan is er nog Hungry Wolves dat wordt ingezet met de geluiden van een slashy blood & gore film, waarvan zelfs Freddy Krueger de kriebels zou krijgen. Is dat een cello in het begin van die song of wordt de bas daar met een strijkstok beroerd?

Zo heeft elke song zijn geheimen. In No Higher Plot wordt de desolaatheid vorm gegeven door het eentonige getik op een waterpijp. Tenminste dat maken wij ervan. En steeds zijn er die schijnbaar vormloze gitaren en de typische, klagerige zang die tot in je botten doordringen.

Rape Blossoms heeft een intrigerend debuut in elkaar geknutseld. Een debuut dat nooit gaat vervelen, maar je nagels uitrukt en als trofee op de gitaren spijkert.

Rape Blossoms speelt dit najaar in heel wat zalen en op het Play-festival in Hasselt. Check hun Facebookpagina voor meer info.

Een voorsmaakje van deze ep vind je overigens hier.


10 September 2011
Patrick Van Gestel

Meer over deze artiest


Aanraders