#LiverpoolAhoy - A Flock Of Seagulls - I Ran (1982)

#LiverpoolAhoy - A Flock Of Seagulls - I Ran (1982)

We zijn er zelf nog niet geraakt, tot in Liverpool, maar de havenstatus, de voetbalclub, maar vooral de muzikanten spreken altijd nog altijd tot de verbeelding.

Ooit maakten wij dezelfde fout met Supertramp, waarvan we overtuigd waren dat het om een Amerikaanse groep ging ('Breakfast In America', weetuwel) maar ook van A Flock Of Seagulls waren we stellig overtuigd dat het om een Amerikaanse wavegroep ging, terwijl ze door en door Liverpudlian waren. In onze wavehipsterjaren was dit een feilloze topper die, als je ze in combinatie speelt met pakweg It's My Life van Talk Talk of Change van Tears For Fears, je weer het helgele jack en de flashy rode schoenen aan waant.

Het Flock-imago leverde al de nodige coiffeurgrappen op in de filmwereld. Fans van sitcom 'Friends' herinneren zich wellicht ook de aflevering, waarin Chandler en Ross in de wavejaren een Flock Of Seagulls-kapsel droegen. Omhoog getoupeerd en één helft "omgeklatscht" naar links en het dan laten wapperen. Of in 'La La Land', waarin een coverorkest een verzoek vanuit het publiek vraagt en I Ran wordt ingezet met Ryan Gosling op keytar. Of toen Samuel L. Jackson zijn Juleskarakter, die in 'Pulp Fiction' de aandacht van een goed gecoiffeerde kerel trekt door "Hey, Flock Of Seagulls!" te roepen.

27 april 2024
Laurens Leurs