Guy Verlinde - My Little Girl

Guy Verlinde - My Little Girl

Het vaderschap doet wat met de muzikant.

Op 11 april 2024 werd bluesmuzikant en singer-songwriter Guy Verlinde - op zijn achtenveerrtigste - voor het eerst vader. De onvergetelijke ervaring van de zwangerschap en geboorte van dochter Billie-Roos ving hij in het hartverwarmende geboortelied My Little Girl, een intieme popsong vol liefdevolle, vaderlijke raad en een belofte van onvoorwaardelijke trouw en liefde.

Het ritme van de song is de hartslag van zijn dochter op vijfentwintig weken zwangerschap, die precies honderdvijftig bpm aanhield. Het is dan ook het eerste en het laatste wat je als luisteraar hoort. De pulserende cadans van de hartslag is niet alleen biologisch noodzakelijk om te kunnen (over)leven, maar is ook het universele symbool van liefde. Vandaar dat die hartslag als een rode draad doorheen de song loopt.

Verlinde kon voor de opnames en productie rekenen op professionals die de strepen reeds verdienden bij Ozark Henry, Brihang, Coely, Absynthed Minded, Milow, The Starlings, K’s Choice en Raymond van het Groenewoud.

18 april 2024
Marc Alenus