Zet de picknickmand klaar voor Boterhammen in het Park

Voorbeschouwing
Zet de picknickmand klaar voor Boterhammen in het Park

Terwijl het momenteel verzamelen geblazen is op de festivalweilde van Pukkelpop, blikken wij al even vooruit op een andere vaste waarde aan het einde van de zomervakantie. Ook dit jaar kan je dankzij de vriendelijke heren en madammen van de AB weer een week lang je boterhammetjes opeten in het Warandepark met op de achtergrond een gezellig streepje muziek.

Reeds tweeëntwintig edities lang gaat de formule mee: de laatste week van de grote zomervakantie volstouwen met een horde Nederlandstalige artiesten. Van 22 tot en met 26 augustus wordt het wel heel fijn vertoeven aan de kiosk in het Warandepark van Brussel.

De spits wordt samen met de eerste boterhammen afgeknabbeld door Berlaen en Yevgueni. De immer-in-de-weer bassist van Kris De Bruyne en Kommil Foo gaat nu z'n eigen weg. Gevolgd door 's lands beste vertegenwoordigers van de hedendaagse kleinkunst belooft de eerste dag niet te ontgoochelen. Of kom ontdekken waarom ze die resem lovende recensies bijeen gespeeld hebben.

Op de tweede dag halen ze het grote geschut boven. Kop of munt wie de headliner is. Eva De Roovere, ofwel de zachtste stem alive, kan niet anders dan perfect samengaan met deze setting. Neerzitconcerten boven! Als publiekbespeler eerste klas komt Axl Peleman uit Antwerpen. Hoe hij dat doet? Met z'n 'Liekes' natuurlijk!

Dag drie laat twee frisse acts op ons los. Eefje De Visser heeft de woorden 'geestig geknutsel' en 'gesofisticeerde popfolkrock' in haar bio staan, komaan! Buurman, de band die per optreden dichter naar het niveau van hun laatste albumtitel ('Mount Everest') groeit. Nu al staan ze te popelen om je uren over dat ene boterhammetje te doen kauwen wegens fascinatie.

Lucky Fonz III is een man die op meerdere terreinen uit de voeten kan: Engels, intieme clubs of vrolijke stadsparken. Dat treft! Hannelore Bedert is die onderschatte zangeres, de Vlaamse Adele, die rond geen thema heen zingt. Het leven is mooi met vrijbuiters op het podium.

Last but not least, dat is het minste wat je kan zeggen over de afsluitdag. Hans Mortelmans en Johan Verminnen, ofwel de erfgenaam en de opvolger van Wannes Van de Velde. Of tijdloze liedjes zoals ze horen te zijn.

Elke middag spelen tussen de twee grote namen telkens Lennaert Maes en Fleur. "Taalkunstenaars tussen komedie en muziek."

Voor alle info surf je naar deze weblink.


18 Augustus 2011
Ben Moens

Meer over deze artiest


Aanraders