PINGPONGCLUB - You Don't Mind It

PINGPONGCLUB - You Don't Mind It

Don't Belong, de eerste vooruitgeschoven single van de ep 'In The Middle', verscheen in februari. Nu is er een beklijvende opvolger.

PINGPONGCLUB bracht vandaag met You Don’t Mind It de tweede single van de volgende ep uit, die op 23 oktober zal worden voorgesteld in Charlatan (Gent). Tickets voor deze ep-release en pre-orders voor de vinyl zijn vanaf nu beschikbaar via de webshop. Aanvankelijk lijkt de nieuwe track op iets van Loverman, maar al gauw kleurt hij toch weer anders in, mede door de zoete stem van Flo Delameilleure (Juniper).

PINGPONGCLUB kijkt ook minder inwaarts op deze track. Die is eigenlijk heel actueel en handelt over hoe om te gaan met alle negatieve berichten, die je via het journaal en de kranten over de staat van de wereld bereiken. Dat is duidelijk niet altijd gemakkelijk, maar toch wil de band ook hoop brengen.

Frontman Jonas Desmet zegt er dit over: “Het is algemeen geweten dat je niet altijd even gelukkig wordt door het lezen van het nieuws. Op een druilerige zondag liet de krant me niet meer los. Een gevoel van totale hulpeloosheid overspoelde me, een gevoel dat ik graag van me af wilde schrijven met You Don't Mind It. De invloeden van gruwelijke oorlogsbeelden, uitspraken van politieke leiders en een debat over mentale gezondheid resulteerden in een donkere, maar sferische song. Een song die je op meerdere manieren kan interpreteren, maar die vooral hoop wil brengen. Die hoop wordt heel mooi weerspiegeld door de fluwelen vocals van Flo Delameilleure.”

19 april 2024
Marc Alenus